Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55813 

Re: Opstellen van een dvg

Hallo, al vast bedankt voor mij te helpen en het is gelukt maar ik versta niet goed waarom deze tweede constante daar bij moet? ik dacht eerst y=x2 maar dit lukte niet.
kan er mij dat iemand uitleggen?

dries
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 31 mei 2008

Antwoord

Misschien toch maar eens opnieuw de studie van parabolen opdiepen in je middelbareschoolboeken? De tweede constante bepaalt de verschuiving over de y-as. Maak desnoods eens een grafiek van y=x2, y=2x2 en y=2x2-8...

cl
zaterdag 31 mei 2008

©2001-2024 WisFaq