Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Opstellen van een differentiaalvergelijking

hallo,

ik heb hier de volgende vraag: stel een differentiaalvergelijking op van de bundel parabolen met de y as als as.
oplossing is (xy''=y')

Het moelijkste is met welke formule moet ik hier beginnen. Zo heb je vb bij een cirkel de volgende formule r2=(x-c1)2-(y-c2)2
dan kan ik deze 2 maal afleiden en hieruit de DVG opstellen maar in het geval van die parabool, welke formule moet ik dan gebruiken?

dries
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 31 mei 2008

Antwoord

De y-as is de as als en slechts als de term in x verdwijnt. De algemene oplossing van de gezochte DV is dus y = c1 x2 + c2.

cl
zaterdag 31 mei 2008

 Re: Opstellen van een dvg 

©2001-2024 WisFaq