Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integralen

Nog een paar integralen waar ik wat hulp nodig heb:
1)ò(x/(x4+1)) dx
2)ò(dx/cos6(x))
3)ò(x(Ö(1-x2))Bgsin(x)) dx
4)ò((-8x-16)/(x2-x+2)) dx
5)ò(e2xln(ex-1)) dx
6)ò(xBgtan(x)) dx ;

bij voorbaat dank;

Tom
3de graad ASO - woensdag 30 januari 2008

Antwoord

Enkele tips.

1) x.dx = 1/2d(x2) en stel dan x2 = u

2) 1/cos2x = 1 + tan2x en
1/cos2x.dx = d(tan x)

3) Stel x = sin(t), dx = cos(t).dt, Ö(1-x2) = cos(t) en Bgsin(x) = t
en pas dan partiële integratie toe.

4) -8x-16 = -4(2x-1) - 20 en (2x-1).dx = d(x2-x+2)

5) e2x.dx = 1/2.d(e2x)) en
pas dan partiële integratie toe.

6) x.dx = 1/2.d(x2)
en pas partiële integratie toe.

LL
donderdag 31 januari 2008

 Re: Integralen 

©2001-2024 WisFaq