Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 53947 

Re: Rationale functies

Ja perfect, ik zie al wat ik verkeerd had gedaan!!! SUPER bedankt!!

alleen een vaagje, hoe kan t dat t antwoord in mij boek
x - 1/2ln|x| - 9/2ln|x+2| - 3/(x+2) + k is??

dat laatste die 3/(x+2) begrijp ik niet... waarom is dat niet:
3ln|(x+2)2| ???

Lien
Student universiteit België - donderdag 17 januari 2008

Antwoord

Als je ln|(x+2)2| differentieert krijg je 1/(x+2)2·2(x+2)=2/(x+2) i.p.v. 3/(x+2)2 (kettingregel).
Pas je op 3/(x+2)2dx de substitutie u=x+2 met du=dx toe dan krijg je
3/(x+2)2dx=3/u2du=-3/u.
Teruginvullen van u=x+2 levert dan -3/(x+2)

hk
donderdag 17 januari 2008

 Re: Re: Rationale functies 

©2001-2024 WisFaq