Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 51745 

Re: Kansverdeling computergebruik van studenten

Ok, dat ik bij k dan 2 moet invullen enzoverder dat weet ik allemaal wel. gewoon de binomiaal bereking uitvoeren met de hand is geen probleem. Maar die P(XK) hoe bereken ik die met de hand ? En hoe kan ik die 2 kansen samenvoegen om dan tot een correct antwoord op de vraag te komen ? Wat is dan bv het correcte antwoord op vraag 1 ?

Jan St
Student Hoger Onderwijs België - maandag 13 augustus 2007

Antwoord

Als je klikt op Bereken dan staat er: P(Xk)=0.1530 en dat is dan het antwoord. Dat kan je ook met een tabel doen... staat er ook:
P(X2)=1-P(X1)
P(X1)=0.8470 zou je uit de tabel moeten kunnen halen.

WvR
vrijdag 17 augustus 2007

©2001-2024 WisFaq