Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50863 

Re: Re: Re: Onbepaalde integraal

kan het zijn dat je (x2+1)(x4-x2+1) moet zijn. maar dan ben ik nog wel redelijk ver verwijderd van de uiteindelijke uitkomst niet.

pieter
3de graad ASO - zondag 20 mei 2007

Antwoord

Dag Pieter,

Foutje. Het moet zijn: (x6+1)=(x2+1)(x4-x2+1). Ik zal dat even corrigeren voor toekomstige lezers.

Je bent dan bijna klaar met het ontbinden van de noemer hoor. x4-x2+1 = (x2+1)2-3x2 = (x2+1-Ö3x)(x2+1+Ö3x). (Ook dit is overigens een truuk). Verder ontbinden kan niet tenzij je complexe getallen gebruikt.

Vervolgens moet je nog maken wat jij de partiele breuken noemt.

Groet. Oscar

os
zondag 20 mei 2007

©2001-2024 WisFaq