Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50309 

Re: Dvgl van homogene veeltermen v/d zelfde graad

Yep dan lukt het idd (voor 1,2,4 toch), merci

1: heb ik u = -ln|x| + c
2: heb ik 1/u = ln|x| + c
3: heb ik nog niet gevonden (dus als u de start zou kunnen geven, zou het mss wel lukken)
4: heb ik Bgtan(u) = ln|x| + c

Als u nog de tijd zou hebben zou het handig zijn, dat ik rond 21u vanavond de start van 3 heb (dan kan ik het nog doorsturen naar de rest van de klas )

Alvast bedankt

Jote
3de graad ASO - woensdag 18 april 2007

Antwoord

Beste Jote,

De eerste twee opgaven heb je juist, maar vergeet niet u nog terug te vervangen door y/x, dan oplossen naar y.

Voor de derde werkt het analoog. Na de substitutie kan je een x2 onder de vierkantswortel halen en die daar buiten haakjes brengen. Samen met de x die in de eerste term verschijnt via y = ux, kan je dan overal een x wegdelen. Werk dan uit en probeer opnieuw de variabelen te scheiden.

Bij de vierde opgave zie ik niet direct waar je die Bgtan vandaan haalt, maar het kan wel kloppen. Als je wil dat ik het nakijk moet je je uitwerking maar even doorsturen.

mvg,
Tom

td
woensdag 18 april 2007

 Re: Re: Dvgl van homogene veeltermen v/d zelfde graad 

©2001-2024 WisFaq