\require{AMSmath} Onbekende matrix zoeken ik heb volgende gegevens: -2 3 1 2A= 4 1 en B= 4 8 met deze gegevens moet ik X zoeken uit:A.X+A.B=Iik bekom dat X=(A^-1)-Bmaar als ik dan X uitreken en terug invul in de oorspronkelijke opgave dan komt het niet uit.weet iemand wat ik verkeerd doe?alvast bedankt andy Student Hoger Onderwijs België - maandag 1 januari 2007 Antwoord AX + AB = IAX = I - ABA^-1 AX = A^-1 (I-AB)X = A^-1 - A^-1ABX = A^-1 - BDat klopt dus. Misschien is je berekening van de inverse fout? Die zou moeten zijn:1/ [ -1 3]/14 [ 4 2] cl maandag 1 januari 2007 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
ik heb volgende gegevens: -2 3 1 2A= 4 1 en B= 4 8 met deze gegevens moet ik X zoeken uit:A.X+A.B=Iik bekom dat X=(A^-1)-Bmaar als ik dan X uitreken en terug invul in de oorspronkelijke opgave dan komt het niet uit.weet iemand wat ik verkeerd doe?alvast bedankt andy Student Hoger Onderwijs België - maandag 1 januari 2007
-2 3 1 2A= 4 1 en B= 4 8
andy Student Hoger Onderwijs België - maandag 1 januari 2007
AX + AB = IAX = I - ABA^-1 AX = A^-1 (I-AB)X = A^-1 - A^-1ABX = A^-1 - BDat klopt dus. Misschien is je berekening van de inverse fout? Die zou moeten zijn:1/ [ -1 3]/14 [ 4 2] cl maandag 1 januari 2007
1/ [ -1 3]/14 [ 4 2]
cl maandag 1 januari 2007
©2001-2025 WisFaq