Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 47344 

Re: Scheiden van variabelen

Hallo Tom,
Ben je op het einde geen haakjes vergeten of vergis ik mij? We krijgen dan toch lny= x4/4+x2/2 +C

of y= e^(x4/4=x2/2)+C

Lemmen
Ouder - zaterdag 28 oktober 2006

Antwoord

Beste Rik,

Je kan daar haakjes plaatsen maar bij een integraal noteren we die gewoonlijk ook niet en vermits de volgende stap beide leden integreren was, had ik ze daar al weggelaten. Ik bedoel:

ò x3+x dx

De 'dx' werkt op alles na het integraalteken.

In je antwoord staat er per ongeluk een '=', dat moet een '+' zijn. Bovendien wordt de constante term na het nemen van de exponentieel een constante factor, het antwoord is dus: y = c.e^(x4/4+x2/2).

mvg,
Tom

td
zaterdag 28 oktober 2006

©2001-2024 WisFaq