Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 47197 

Re: Onbepaalde integraal

De 3de vraag heeft een vriend van mij hier blijkbaar ook al gevraagd, maar ik snap gewoon jullie redenering niet... bij ons zou bv in de oefening (x+1)Ö(1-x) 1-X gelijk zijn aan t dus -1dx moet dan gelijk zijn aan dt.
dus samengevat: 1-x=t -- -1dx=dt maar in de oefening staat dat het (X+1)dx is en niet -1dx dus kan je de methode niet toepassen? (sorry voor de moeilijke explicaties)

Kevin
3de graad ASO - zaterdag 21 oktober 2006

Antwoord

Beste Kevin,

Het is blijkbaar het product als opgave, dus (x+1)Ö(1-x). Er is in dit geval geen 'verplichte' substitutie, er zijn vaak meerdere mogelijkheden. Zoals je in Re: Substitutie kan lezen is y = Ö(1-x) een mogelijke substitutie, het staat daar wat verder uitgewerkt.

Als je dat niet snapt, geef dan aan wat je precies niet begrijpt.

mvg,
Tom

td
zaterdag 21 oktober 2006

©2001-2025 WisFaq