Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 46743 

Re: Re: Exponentiele vergelijking

Dit is natuurlijk de reden van mijn vraag!!! maw... de theorie van oplmethode 3, klopt die wel?

Theorie: f(x)=-1 en dan is g(x)= m/n waarbij m even is en ggd(m,n)=1

Deze theorie vind je terug in de handleiding van Delta, analyse5

jan
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 26 september 2006

Antwoord

Om verwarring te voorkomen maakt men soms de afspraak dat machten van gebroken exponenten alleen bestaan voor postitieve getallen.

Zie Re: Fout bij plotten een functie met gebroken exponenten

Het is dus een kwestie van afspraak/definitie en blijkbaar hanteert dit handboek een definitie waarbij (-1)^(-130/9) = 1 geldt, als ik 't goed begrijp.

Ik vind het in elk geval niet zo'n 'goed idee' van het handboek, maar aan definities valt natuurlijk weinig te "kloppen". Als zij het zo willen tja...

Met dank aan TD

WvR
woensdag 4 oktober 2006

©2001-2024 WisFaq