Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Moeilijkheden met integralen

Dag Wisfaqteam,

Graag wat hulp bij volgende problemen,waar ik mee vast zit. Ik heb nu al duizenden integralen op schrift staan, maar toch val ik soms nog op moeilijkheden....
1) òx2dx/(xcosx-sinx)2=
2)ò(x2+cos2x)dx/(x2sin2x+sin2x)
Graag enkele aanwijzingen aub.
Groeten

lemmen
Ouder - zaterdag 24 juni 2006

Antwoord

Hendrik,
1) Als g(x)=1/(xcosx-sinx),dan is g'(x)=xsinx/(xcosx-sinx)2. Derhalve is de integraal te schrijven als ò(x/sinx)dg(x)=xg(x)/sinx-òg(x)dx/sinx.

2) Te schrijven: (x2+1-sin2x)/((x2+1)sin2x))=1/sin2x-1/(x2+1).
Succes.

kn
vrijdag 30 juni 2006

©2001-2025 WisFaq