\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 38749 Re: Priemgetallen en Pythagoras Zijn m en n op een gemakkelijke manier te vinden? niels 3de graad ASO - maandag 12 juni 2006 Antwoord Ja.Uit het vorige antwoord blijkt dat m en n twee opeenvolgende getallen zijn.We weten verder dat (m+1)2-m2 = 2m + 1.Dus p2 = 2m + 1 en m = (p2-1)/2. FvL maandag 12 juni 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Zijn m en n op een gemakkelijke manier te vinden? niels 3de graad ASO - maandag 12 juni 2006
niels 3de graad ASO - maandag 12 juni 2006
Ja.Uit het vorige antwoord blijkt dat m en n twee opeenvolgende getallen zijn.We weten verder dat (m+1)2-m2 = 2m + 1.Dus p2 = 2m + 1 en m = (p2-1)/2. FvL maandag 12 juni 2006
FvL maandag 12 juni 2006
©2001-2024 WisFaq