\require{AMSmath} Integraal oplossen hallo, wie kan mij helpen met het oplossen van volgende integraalxdx/sqrt(16x^2+9)heb volgende gedaanu= 4xdu = 4dxdx = du/41/4 integraal xdu/sqrt(u^2+9)1/4 ln u +sqrt(u^2+9)1/4 ln 4x + sqrt(4x^2+ 9)iets anders dan de oplossing?bedankt voor de hulp marita 3de graad ASO - zondag 11 juni 2006 Antwoord Beste Marita, Ik zie eerlijkgezegd niet goed wat je doet, op een bepaald moment mix je ook u en x in één integraal, dat is geen goed idee. Probeer eens deze substitutie: y = 16x2+9 Þ dy = 32xdx Û 1/32 dy = xdx mvg, Tom td zondag 11 juni 2006 Re: Integraal oplossen ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo, wie kan mij helpen met het oplossen van volgende integraalxdx/sqrt(16x^2+9)heb volgende gedaanu= 4xdu = 4dxdx = du/41/4 integraal xdu/sqrt(u^2+9)1/4 ln u +sqrt(u^2+9)1/4 ln 4x + sqrt(4x^2+ 9)iets anders dan de oplossing?bedankt voor de hulp marita 3de graad ASO - zondag 11 juni 2006
marita 3de graad ASO - zondag 11 juni 2006
Beste Marita, Ik zie eerlijkgezegd niet goed wat je doet, op een bepaald moment mix je ook u en x in één integraal, dat is geen goed idee. Probeer eens deze substitutie: y = 16x2+9 Þ dy = 32xdx Û 1/32 dy = xdx mvg, Tom td zondag 11 juni 2006
td zondag 11 juni 2006
©2001-2025 WisFaq