Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal

òsin(lnx)

ik denk dat je hier partiele integratie moet gebruike
f(x)=lnx,g(x)= sinx of is het sin(lnx) dit is eigenlijk mijn probleem .
Kunnen jullie me hierbij helpen
alvast bedankt

gio
3de graad ASO - donderdag 11 mei 2006

Antwoord

Hallo

Stel ln(x) = u
Dan x = eu en dx = d(eu)

Je hebt dan òsin(ln(x)).dx = òsin(u).d(eu)
Na partiële integratie heb je :
eu.sin(u) - òeu.cos(u).du =
eu.sin(u) - òcos(u).d(eu)
Na weer een partiële integratie bekom je opnieuw de opgave.
Breng deze naar de linkerzijde en deel alles door 2.

Je bekomt : x/2.[sin(ln(x)) - cos(ln(x))]

LL
donderdag 11 mei 2006

 Re: Integraal 

©2001-2025 WisFaq