\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 43932 Re: Re: Integraal irrationale functie Alweer bedankt :) Ik begrijp nu wat je bedoelt met kwadraatafsplitsing. Ik had dit reeds gedaan voor die substitutie die ik gemaakt had. Je hebt nu \int{}√((2x-1)2+4) Je kunt nu toch bijna enkel (2x-1)= 2tant stellen En dan bekom je toch \int{}1/cos3t Of niet? Sorry voor het storen! Bedankt Joris 3de graad ASO - donderdag 2 maart 2006 Antwoord Ik begrijp eerlijk gezegd niet wat je precies bedoeld met (2x-1)= 2tan(t) stellen... Misschien dat je dat nog wat nader kan toelichten.. Maar in ieder geval kan je de integraal die je nu heb met goniometrische substitutie oplossen... Ik ga nu opweg naar huis en ik kan pas vanaaf zo rond 10 uur weer kijken. Ik hoop dat het nu in ieder geval gaat lukken! Mzzl! Peter donderdag 2 maart 2006 Re: Re: Re: Integraal irrationale functie ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Alweer bedankt :) Ik begrijp nu wat je bedoelt met kwadraatafsplitsing. Ik had dit reeds gedaan voor die substitutie die ik gemaakt had. Je hebt nu \int{}√((2x-1)2+4) Je kunt nu toch bijna enkel (2x-1)= 2tant stellen En dan bekom je toch \int{}1/cos3t Of niet? Sorry voor het storen! Bedankt Joris 3de graad ASO - donderdag 2 maart 2006
Joris 3de graad ASO - donderdag 2 maart 2006
Ik begrijp eerlijk gezegd niet wat je precies bedoeld met (2x-1)= 2tan(t) stellen... Misschien dat je dat nog wat nader kan toelichten.. Maar in ieder geval kan je de integraal die je nu heb met goniometrische substitutie oplossen... Ik ga nu opweg naar huis en ik kan pas vanaaf zo rond 10 uur weer kijken. Ik hoop dat het nu in ieder geval gaat lukken! Mzzl! Peter donderdag 2 maart 2006
Peter donderdag 2 maart 2006
©2001-2025 WisFaq