Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 41633 

Re: Integralen

Bedankt voor de hulp, ik raak al een heel stuk verder, maar op het eind van de eerste vraag zit ik toch nog met een klein probleempje:
na 2 maal partiële integratie toe te passen bekom ik:
e^u(sin(u)-cos(u))-ò-sinu*e^u du
= e^u(sin(u)-cos(u))+òsinu*e^u du
Nu zie ik wel dat die integraal gelijk is aan de opgave, maar als je hem overbrengt naar het andere lid bekom je toch òsinu*e^u du - òsinu*e^u du = 0?
Of heb ik me ergens van teken vergist?

E
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 22 november 2005

Antwoord

Vermoedelijk ben je de haakjes vergeten:
òeusin(u)du=eusin(u)-òeucos(u)du=
eusin(u)-(eucos(u)-òeu×-sin(u)du)=
eusin(u)-eucos(u)-òeu×sin(u)du

hk
dinsdag 22 november 2005

©2001-2025 WisFaq