Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het kwadraat van een tweeterm

Het kwadraat van een som is niet steeds gelijk aan de som van de kwadraten van de termen.
bv. (5+2)2 = 72 = 49 en NIET (5+2)2 = 52 + 22 In bepaalde gevallen zijn beide resultaten wel aan elkaar gelijk. Kan het dat dit enkel het geval is indien een van beide termen nul is???

Groetjes

lies
2de graad ASO - dinsdag 1 november 2005

Antwoord

Beste Lies,

Bekijk eens eerst het algemene geval en werk dat uit.

(a+b)2 = a2 + 2ab + b2

Je vraag is nu, wanneer is dat rechterlid gelijk aan a2 + b2. Wat moet er dan gebeuren met die middelste term 2ab. Wanneer is dat zo?

mvg,
Tom

td
dinsdag 1 november 2005

 Re: Het kwadraat van de som 

©2001-2024 WisFaq