\require{AMSmath} Substitutie? Hallo, Ik zit met het volgende beginwaardeprobleem: dy/dx = Ö(xy3) y(0)=4 Doordat de y en x onder de wortel staan zit ik met een probleem. Moet ik xy3 = u stellen? Dat levert me 2Ö(xy3) = X + 16 Het boek geeft als oplossing: 36/(3-2x2/3)2 Gr, Wouter Wouter Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 oktober 2005 Antwoord Beste Wouter, dy/dx = Ö(xy3) = ÖxÖy3 Nu kan je de veranderlijken toch direct scheiden? dy/dx = ÖxÖy3 Û dy/Öy3 = Öx dx Integreren en oplossen naar y mvg, Tom td donderdag 20 oktober 2005 Re: Substitutie? ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik zit met het volgende beginwaardeprobleem: dy/dx = Ö(xy3) y(0)=4 Doordat de y en x onder de wortel staan zit ik met een probleem. Moet ik xy3 = u stellen? Dat levert me 2Ö(xy3) = X + 16 Het boek geeft als oplossing: 36/(3-2x2/3)2 Gr, Wouter Wouter Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 oktober 2005
Wouter Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 oktober 2005
Beste Wouter, dy/dx = Ö(xy3) = ÖxÖy3 Nu kan je de veranderlijken toch direct scheiden? dy/dx = ÖxÖy3 Û dy/Öy3 = Öx dx Integreren en oplossen naar y mvg, Tom td donderdag 20 oktober 2005
td donderdag 20 oktober 2005
©2001-2024 WisFaq