Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 39789 

Re: Re: Bepalen van rechte(n)

Regel 4 van mij zaten blijkbaar nog foutjes in, ik bekom nu:
(1+m2)x2 + (2m2+2m-12)x + (m2+2m+12)=0 (ax2+bx+c)
D=0 = b2= 4ac dit geeft -48m2-56m+48=0 , dus dit komt nog steeds niet overeen.
Als ik jou discriminant uitwerk (3/2) bekom ik ook niet de juiste oplossing, dus nu weet ik het niet meer.
De uiteindelijke oplossing van b/a is 3/4 en -4/3 dit heb ik gevonden door een tekening te maken.
Waar zit de fout?

Robby
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 26 juli 2005

Antwoord

Hallo

Mijn excuses, in regel 4 zaten idd nog enkele foutjes. Dat is nu heel zeker in orde. De discriminant, b2-4ac is:

D = (2*m2 + 2 * m - 12 )2 - 4 * ( 1 + m2 ) * ( m2 + 2*m + 12)
= -96*m^2-56*m+96

Los op: D = 0

Dat is zeker! Blijkbaar heb je daar toch nog een rekenfoutje gemaakt! U zegt dat 3/4 en -4/3 geen oplossing zijn van deze vgl? Ik denk van wel. Immers -96*(0.75)2 - 56*0.75 + 96 = 0. Hetzelfde geldt voor -4/3. Ik weet niet wat je met (3/2) bedoelt. Een tweedegraads vgl oplossen doe je met de abc-formule.

Groetjes

Igor
dinsdag 26 juli 2005

©2001-2024 WisFaq