Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 39776 

Re: Bepalen van rechte(n)

y= mx+m+4 (y afgezonderd uit de vgl van rechte)
y substitueren in de 1ste vgl geeft dan
(x-6)2+((mx+m+4)-3)2 = 52
= (1+m2)x2 + (-12+8m2-6m)x + (36+16+9-24-6m+m2)=0
x: -b/2a = hierbij bekom ik geen -96m2-56m+96 = 0

Robby
Student Hoger Onderwijs België - maandag 25 juli 2005

Antwoord

Hallo

Je begint goed. (correctie) Je uitwerking (4e lijn) bevat nog enkele foutjes. Als je de fouten eruit gehaald hebt, moet je misschien eens mijn voorgaande uitleg opnieuw lezen. De kwadratische vergelijking in x die je bekomt, moet je NIET oplossen! Je moet de discriminant ervan berekenen en gelijk aan nul stellen. De discriminant is -96m2-56m+96. De formule voor de discrimant is trouwens niet -b/2a, maar wel b2-4ac, remember?

Probeer het nog een keertje en laat iets weten!
Groetjes

Igor
maandag 25 juli 2005

 Re: Re: Bepalen van rechte(n) 

©2001-2024 WisFaq