Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 38616 

Re: Springprobleem

ok heel erg bedankt raar maar waar maar ik krijg de uitkomst. Ik zat de hele tijd met de verticale verkeerd. 0=(-9,81.t2)/2 + Vo.sin28.t + 0 == je moet die kwadraat zien weg te werken door D=B2-4ac enzoverder en dan krijg je t=0,094Vo en die moest ik dus gewoon invullen in 8,80= Vo.cos28.t ; wist dus niet dat dit mocht als je nog een onbekende (Vo) had toch gaan uitwerken. Maar in ieder geval heel hartelijk bedankt :D

Andy G
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 27 mei 2005

Antwoord

Die discriminant heb je niet nodig hoor, vergelijkingen van de vorm at2+bt=0 kan je schrijven als t(at+b) zodat de wortels t=0 en t=-b/a meteen af te lezen zijn.

Het is trouwens heel instructief de opgave op te lossen zonder al te veel gegevens onmiddellijk in te vullen. Zo bekom je bijvoorbeeld voor de "bereikte afstand"

afstand = v0²/g . sin(2a)

waaruit je kan zien dat a=45° de optimale hoek is (want die maakt de sinus 1).

Het verbaast me eigenlijk dat je hierover een oefening moet maken zonder dat de afleiding van bovenstaande formule in je theorie is ter sprake gekomen.

cl
vrijdag 27 mei 2005

©2001-2024 WisFaq