\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 38317 Re: Voorschrift van een veeltermfunctie Als ik de punten invul krijg ik:-a+b+c+d=-1a+b+c+d=3 waaruit volgt dat b= -a-c-28a+4b+2c+d=-22d=5Hoe kan ik het stelsel nu oplossen want bij mij komt het steeds niet uit op 1 onbekende. Zou u het even kunnen voordoen aub? Wiski 2de graad ASO - zaterdag 21 mei 2005 Antwoord -a + b - c + d = -1a + b + c + d = 38·a + 4·b + 2·c + d = -22d = 5Aanpak? Tel de eerste twee vergelijkingen op:2b + 2d = 22b + 2·5 = 22b = -8b=-4Trek de eerste twee vergelijkingen van elkaar af:-2a - 2c = -4a + c = 2a = -c + 2Invullen in de derde vergelijking levert c en dan a. Handig toch? WvR zaterdag 21 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als ik de punten invul krijg ik:-a+b+c+d=-1a+b+c+d=3 waaruit volgt dat b= -a-c-28a+4b+2c+d=-22d=5Hoe kan ik het stelsel nu oplossen want bij mij komt het steeds niet uit op 1 onbekende. Zou u het even kunnen voordoen aub? Wiski 2de graad ASO - zaterdag 21 mei 2005
Wiski 2de graad ASO - zaterdag 21 mei 2005
-a + b - c + d = -1a + b + c + d = 38·a + 4·b + 2·c + d = -22d = 5Aanpak? Tel de eerste twee vergelijkingen op:2b + 2d = 22b + 2·5 = 22b = -8b=-4Trek de eerste twee vergelijkingen van elkaar af:-2a - 2c = -4a + c = 2a = -c + 2Invullen in de derde vergelijking levert c en dan a. Handig toch? WvR zaterdag 21 mei 2005
WvR zaterdag 21 mei 2005
©2001-2024 WisFaq