Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Voorschrift van een veeltermfunctie

Wat is het voorschrift van de veeltermfunctie indien je weet dat:
f(-1)=-1 en f(1)=3 en f(2)= -22 en f(0)=5
en dat f van de derde graad is.

Ik denk dat ik hier wat moet doen met de methode van de onbepaalde coëfficienten en f(x)= ax3+bx2+cx+d .
Maar ik zie niet hoe te beginnen, kunnen jullie me helpen?

wiski
2de graad ASO - zaterdag 21 mei 2005

Antwoord

Als je de vier punten invult in het functievoorschrift dan krijg je een stelsel van 4 vergelijkingen met 4 onbekenden. Als het goed is kan je dat oplossen om de waarden van a, b, c en d te vinden...

WvR
zaterdag 21 mei 2005

 Re: Voorschrift van een veeltermfunctie 

©2001-2024 WisFaq