\require{AMSmath} Integraal van sin³x/cos²x Hoe bereken ik de integraal van sin3x/cos2x ??bedankt julie Student Hoger Onderwijs België - woensdag 18 mei 2005 Antwoord Beste Julie,Gebruik één sin uit de teller om van sinx dx over te gaan op -d(cosx) (substitutie in feite) en dan:òsin3x/cos2x dx= -òsin2x/cos2x d(cosx)= -ò(1-cos2x)/cos2x d(cosx)= -ò 1/cos2x d(cosx) + òd(cosx)Lukt het zo?mvg,Tom td woensdag 18 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken ik de integraal van sin3x/cos2x ??bedankt julie Student Hoger Onderwijs België - woensdag 18 mei 2005
julie Student Hoger Onderwijs België - woensdag 18 mei 2005
Beste Julie,Gebruik één sin uit de teller om van sinx dx over te gaan op -d(cosx) (substitutie in feite) en dan:òsin3x/cos2x dx= -òsin2x/cos2x d(cosx)= -ò(1-cos2x)/cos2x d(cosx)= -ò 1/cos2x d(cosx) + òd(cosx)Lukt het zo?mvg,Tom td woensdag 18 mei 2005
td woensdag 18 mei 2005
©2001-2024 WisFaq