Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 34348 

Re: Verwachtingswaarde functie

kn,
Ik kan je verhaal volgen, maar ik heb nog twee kleine vraagjes.
1)Hoe weet je dat dx=sdt?
2)Je hebt E(exp(x)) berekend met voorwaarde xln(b/a).
E(a exp(x) - b) is dan kennelijk niet a E(exp(x)) - b(waarom niet?). Waar komt die tweede integraal vandaan?

Daan
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 23 februari 2005

Antwoord

Daan,
Uit (x-m)/s-s=t volgt dx=sdt.
Normaalis E(b)=òbp(x)dx=b met p(x)de kansdichtheid maar hier moet je integreren van ln(b/a) naar ¥ over de dichtheid van de normale verdeling.
Groetend,

kn
woensdag 23 februari 2005

©2001-2024 WisFaq