\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 31961 Re: Differentiaalvergelijking x = e^((y-a)/a) - b dx/dy = e^((y-c)/a) veranderd a in de teller door toepassing van de kettingregel in c? Wat ik wel kan afleiden is: x = e^cy x'= c. e^cy Indien x = e^(cy+d) x'= c. e^(cy+d) Maar x = e^(y-c/a) x'= ???? Ik snap nog steeds niet hoe je hier de kettingregel moet toepassen. Kunt u het in iets meer stappen uitleggen? Yara Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 3 januari 2005 Antwoord Die a in mijn antwoord was inderdaad een tikfout. Als je x = e^(py+q) x'= p.e^(py+q) snapt, bedenk dan dat (haakjes! de a is ook noemer bij y!) x = e^((y-c)/a) = e^(y/a - c/a) dus p=1/a en q=-c/a in de vorige uitdrukkingen... cl maandag 3 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
x = e^((y-a)/a) - b dx/dy = e^((y-c)/a) veranderd a in de teller door toepassing van de kettingregel in c? Wat ik wel kan afleiden is: x = e^cy x'= c. e^cy Indien x = e^(cy+d) x'= c. e^(cy+d) Maar x = e^(y-c/a) x'= ???? Ik snap nog steeds niet hoe je hier de kettingregel moet toepassen. Kunt u het in iets meer stappen uitleggen? Yara Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 3 januari 2005
Yara Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 3 januari 2005
Die a in mijn antwoord was inderdaad een tikfout. Als je x = e^(py+q) x'= p.e^(py+q) snapt, bedenk dan dat (haakjes! de a is ook noemer bij y!) x = e^((y-c)/a) = e^(y/a - c/a) dus p=1/a en q=-c/a in de vorige uitdrukkingen... cl maandag 3 januari 2005
cl maandag 3 januari 2005
©2001-2024 WisFaq