\require{AMSmath} Differentiaalvergelijking y = a elog (x + b) + C elog (x+B) = y - C/a x + B = e^y-c/a x = e^y-c/a - b dx/dy = 1/a e^y-c/a = x+b/a dy/dx = a/x+b In bovenstaande stappen staapen snap ik de overgang van: x = e^y-c/a - b naar: dx/dy = 1/a e^y-c/a Niet. Ik zie niet hoe de afgeleide van e^y-c/a wordt 1/a e^y-c/a Yara Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 januari 2005 Antwoord Correct gebruik van haakjes brengt misschien duidelijkheid ?!?!? x = e^((y-a)/a) - b dx/dy = e^((y-c)/a) en dat volgens de kettingregel: D[e^f] = (e^f).f' cl maandag 3 januari 2005 Re: Differentiaalvergelijking ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
y = a elog (x + b) + C elog (x+B) = y - C/a x + B = e^y-c/a x = e^y-c/a - b dx/dy = 1/a e^y-c/a = x+b/a dy/dx = a/x+b In bovenstaande stappen staapen snap ik de overgang van: x = e^y-c/a - b naar: dx/dy = 1/a e^y-c/a Niet. Ik zie niet hoe de afgeleide van e^y-c/a wordt 1/a e^y-c/a Yara Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 januari 2005
Yara Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 januari 2005
Correct gebruik van haakjes brengt misschien duidelijkheid ?!?!? x = e^((y-a)/a) - b dx/dy = e^((y-c)/a) en dat volgens de kettingregel: D[e^f] = (e^f).f' cl maandag 3 januari 2005
cl maandag 3 januari 2005
©2001-2024 WisFaq