Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 31947 

Re: Primitiveren van een functie

Hey alweer,

Ik heb het verder uitgewerkt:

g(t) = 5* 1/2 * cos(8t) + 1/2 + 1/2p
De primitieve daarvan is:
Gc(t) = 2,5 * 1/8 * sin(8t) + 0,5t + 0,5pt + c
= 5/16 sin(8t) + (0,5 + 0,5p)t + c

Dus een primitieve van g(t) is dus G(t) = 5/16 sin(8t) + (0,5 + 0,5p)t

Het antwoordenboek komt uit op een antwoord van 5/16 sin(8t) + (2,5 + 0,5p)t

Waar haalt het antwoordenboek de 2,5 vandaan? Heb ik toch nog iets verkeerds gedaan in het primitiveren?

Alvast dank.

Hans

Hans
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 januari 2005

Antwoord

HAAKJES!!!!!
Hier gaat het fout:
g(t) = 5*1/2*cos(8t)+1/2+1/2p moet zijn:
g(t) = 5(1/2*cos(8t)+ 1/2)+1/2p=
5/2cos(8t)+5/2+1/2p

hk
zondag 2 januari 2005

©2001-2024 WisFaq