Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitiveren van een functie

Hey :),

Ik moet de volgende functie primitiveren, maar kom er zo een twee drie niet uit. Het betreft de functie: g(t) = 5(cos4t)^2 + 0,5p

Hoe pak ik dit aan? Welke mogelijkheden zijn er om deze functie te primitiveren.

Alvast dank.

Hans

Hans
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 januari 2005

Antwoord

Ken je de formule cos(2t)=2cos2(t)-1?
Daaruit volgt 2cos2(t)=cos(2t)+1.
Dus cos2(t)=1/2cos(2t)+1/2.
Dus
cos2(4t)=1/2cos(8t)+1/2.
Ik neem aan dat het nu verder wel lukt.

hk
zondag 2 januari 2005

 Re: Primitiveren van een functie 

©2001-2024 WisFaq