Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 31677 

Re: Drie onbepaalde integralen

Snap ik zowat maar dan heb ik nog een vraag hoe ik een integraal moet oplossen van deze vorm en kan je mij uitleggen wat ik moet toepassen van methode:

òx3 + 1/x2 dx
= òx3 dx + òx-2 dx + ò1 dx
= en hier zit ik vast verder

ò9x2+3x+6/6x4 dx =
heb geen idee hoe je dat moet oplossen ik denk aan
vereenvoudigen eerst maar dat lukt niet

ò(1-x)2/x5 dx =
Welke methode ga ik hier gebruiken en kan je mij deze
modelopgaven voor me oplossen dan kan ik verder met de
reeks oefeningen die ik moet maken

Graag een oplossing en de werkwijze voor deze integralen die ik niet snap.

Met vriendelijke groeten

Stefke
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 23 december 2004

Antwoord

Om te beginnen is x3+1/x2 gelijk aan x+x-2 en niet x3+x-2+1.

Verder weet je misschien ook nog dat òxndx=1/n+1xn+1.
Zou die eerste opgave nu lukken?.

2)
9x2+3x+6/6x4=9x2/6x4+3x/6x4+6/6x4=3/2x-2+1/2x-3+x-4.

3)
(1-x)2/x5=(1-2x+x2)/x5

Zou het zo lukken verder?

hk
donderdag 23 december 2004

©2001-2024 WisFaq