Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Drie onbepaalde integralen

Beste

Deze 3 onbepaalde integralen krijg ik dus niet opgelost na wat zitten proberen met de rekenregels:
Kan iemand mij helpen en vooral de werkwijze uitleggen hoe dat moet?

ò4x dx =

ò1/(sin2x * cos2x dx =

òx2-5/x dx =

Stepha
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 23 december 2004

Antwoord

1)òaxdx=1/ln(a)×ax

2)vervang sin(x)cos(x) door 1/2sin(2x) en je krijgt ò4/(sin(2x)2)dx. Dit heeft iets te maken met de cotangens.

3)x2-5/x=x-5/x. Gaat er nu een lichtje branden?

hk
donderdag 23 december 2004

 Re: Drie onbepaalde integralen 

©2001-2024 WisFaq