\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 31266 Re: Isomorfisme van R-modulen Hallo kphart, Injectiviteit: Als h(f)=h(g), dan f(1)=g(1).En voor iedere r in R geldt f(r)=f(r*1)=rf(1)=rg(1)=g(r*1)=g(r).Dus f=g. Is dit goed geformuleerd? Surjectiviteit:Ik begrijp nog niet goed wat ik hier moet doen; Neem een willekeurige n in N.Definieer f door f(r)=rn.Nu geldt h(f(r))=h(rn)=rh(n)=...? Groeten, Viky viky Student hbo - dinsdag 21 december 2004 Antwoord 1: ja dat is goed. 2: neem n in N een definieer f van R naar N door f(r)=r*n. Dan is f een homomorfisme en h(f)=f(1)=1*n=n. kphart woensdag 22 december 2004 Re: Re: Isomorfisme van R-modulen ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo kphart, Injectiviteit: Als h(f)=h(g), dan f(1)=g(1).En voor iedere r in R geldt f(r)=f(r*1)=rf(1)=rg(1)=g(r*1)=g(r).Dus f=g. Is dit goed geformuleerd? Surjectiviteit:Ik begrijp nog niet goed wat ik hier moet doen; Neem een willekeurige n in N.Definieer f door f(r)=rn.Nu geldt h(f(r))=h(rn)=rh(n)=...? Groeten, Viky viky Student hbo - dinsdag 21 december 2004
viky Student hbo - dinsdag 21 december 2004
1: ja dat is goed. 2: neem n in N een definieer f van R naar N door f(r)=r*n. Dan is f een homomorfisme en h(f)=f(1)=1*n=n. kphart woensdag 22 december 2004
kphart woensdag 22 december 2004
©2001-2025 WisFaq