\require{AMSmath} Integreren van een wortelfunctie We hebben het volgende: Integraal van (x^3 sqrt(4x^2 + 1))dx met limieten voor de integraal van 0 ... 2 Hoe primitiveer ik deze wortel functie? hibbe Student hbo - maandag 25 oktober 2004 Antwoord Een mogelijkheid is de volgende: Stel 4x2+1 = t2 zodat 8xdx = 2tdt of xdx = (t/4)dt x3 Ö(4x2+1) dx = x2 Ö(4x2+1) xdx = (t2-1)/4 |t| t/4 dt Zo moet het wel lukken... cl maandag 25 oktober 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
We hebben het volgende: Integraal van (x^3 sqrt(4x^2 + 1))dx met limieten voor de integraal van 0 ... 2 Hoe primitiveer ik deze wortel functie? hibbe Student hbo - maandag 25 oktober 2004
hibbe Student hbo - maandag 25 oktober 2004
Een mogelijkheid is de volgende: Stel 4x2+1 = t2 zodat 8xdx = 2tdt of xdx = (t/4)dt x3 Ö(4x2+1) dx = x2 Ö(4x2+1) xdx = (t2-1)/4 |t| t/4 dt Zo moet het wel lukken... cl maandag 25 oktober 2004
cl maandag 25 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq