Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal

Wat is de uitkomst van :
integraal van x^2/ (vierkantswortel(4x^2+9)) dx.

Via een computerprogramma kom ik tot de uitkomst 1/8 x wortel(4*x^2+9) - 9/16xarcsinh(2/3x).
Maar ik geraak ni volledig van de opgave tot de oplossing.

Maarten

P.S. Hopelijk geraak je wijs uit mijn vraag aangezien niet alle tekens lukten

Maarte
Student universiteit België - vrijdag 3 september 2004

Antwoord

Stel Ö(4x2+9) = xz ofwel x2 = 9/(z2-4)
Daarna volgt x.dx = -9z/(z2-4)2 en dan dx/x = -z/(z2-4)
Je integraal gaat dan over in ò-9/(z2-4)2dz en daarmee zul je wel uit de voeten kunnen.

MBL
zaterdag 4 september 2004

 Re: Integraal 

©2001-2025 WisFaq