Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omwentelingslichaam!!

Het gebied tussen de grafiek van y=sin(2x), x=0, x=π/2 en y=0 wordt gewenteld om de x-as bereken het volume van dit omwentelingslichaam.
nou ik heb DV@πr2*Dx
= πy2*dx
= π sin2(2x) dx
zover ben ik gekomen, en denk dat dat ook goed is
maar vervolgens is V=òπ sin2(2x)dx
mijn grootste probleem is hoe ik sin2(2x) moet integreren
wat wordt dan uitkomst??

elmir
Student hbo - woensdag 30 juni 2004

Antwoord

Om sin2(2x) te integreren, moet je uitwijken naar de formule cos(4x) = 1 - 2sin2(2x)
Hieruit maak je sin2(2x) vrij en daarna is het integreren een fluitje van een cent.

MBL
woensdag 30 juni 2004

 Re: Omwentelingslichaam!! 

©2001-2024 WisFaq