De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Statistiek en kansrekenen

Een senior auditor is in staat om de materiële vaste activa van een middelgrote entiteit in gemiddeld 3 uur te controleren met een variantie van 0,03. Wanneer willekeurig drie middelgrote entiteiten worden geselecteerd en de senior medewerker wordt gevraagd om de materiële vaste activa te controleren. Hoe groot is de kans dat de gemiddelde benodigde tijd voor de audit van de materiële vaste activa minimaal 3,16 uur is?

Hassan
Student hbo - woensdag 16 november 2022

Antwoord

G is de gemiddelde tijd voor drie onafhankelijke controles met telkens verwachting $\mu $ =3 uur en var=0,03 uur. De som/gemiddelde wet zegt dan:

Gemiddelde G heeft nu verwachting nog steeds 3 uur en variantie is 0,03/n = 0,01 ofwel $\sigma $ G = $\sqrt{}$ 0,01 = 0,10. Dat is tevens de $\sigma $ / $\sqrt{}$ n in de eerste formule van je formule overzicht. Die heb je hier nodig. En inderdaad nemen we aan dat hier de werkelijke variantie bekend is.

Dat levert op P(G$ \ge $ 3,16) = P(Z$ \ge $ (3,16-3)/0,10) = P(Z$ \ge $ 1,6)

Zou dat verder lukken?

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 november 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3