De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Partieel integreren

In voorbeeld 1 wordt als laatst '1/2·x2·1/x' vereenvoudigd tot '1/4·x2'. Volgens mij hoort dit via '1/2·x2·x-1' naar '1/2·x' vereenvoudigd te worden.

Matt
Student hbo - maandag 30 mei 2022

Antwoord

Er staat:

$
\int {x \cdot \ln (x)\,dx = \int {\ln (x) \cdot x\,\,dx = \ln (x) \cdot \frac{1}
{2}} } x^2 - \int {\frac{1}
{2}} x^2 \cdot \frac{1}
{x}\,dx = \frac{1}
{2}x^2 \ln (x) - \frac{1}
{4}x^2
$
Van die $
\eqalign{{\frac{1}
{2}x}
}$ moet je nog wel de integraal nemen.

$
\eqalign{
& \int {\frac{1}
{2}x^2 \cdot \frac{1}
{x}dx = } \cr
& \int {\frac{1}
{2}xdx = } \cr
& \frac{1}
{4}x^2 + C \cr}
$

Dus ik denk dat het wel klopt...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 30 mei 2022
 Re: Partieel integreren 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3