De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Elliptische paraboloide

Mijn vraag:

Bereken de inhoud van het lichaam begrensd door de elliptische paraboloide met vergelijking x2+4y2=z en het vlak V met vergelijking z=4. Kunt u mij hiermee helpen. Ik kan ze niet oplossen.

R.
3de graad ASO - vrijdag 11 juni 2021

Antwoord

Vermoedelijk heb je geleerd het volgende te doen: bereken voor elke $z$ de oppervlakte van de ellips $x^2+4y^2=z$; je krijgt een functie van $z$, zeg $O(z)$. Integreer nu $O(z)$ van $0$ tot $4$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 12 juni 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3