De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Bewijs

 Dit is een reactie op vraag 64071 
Beste

Ik zie dat deze oefening al beantwoord is maar ik snap u uitleg op C niet. Kunt u misschien mij daarbij helpen

Mvg

AMBER
3de graad ASO - woensdag 2 juni 2021

Antwoord

De integraal die je moet uitrekenen is volgens b) gelijk aan
$$\int_0^\pi \frac{(\pi-x)\sin(\pi-x)}{1+\cos^2(\pi-x)}\,\mathrm{d}x
$$Die kun je herschrijven door op te merken dat $\sin(\pi-x)=\sin x$ en $\cos^2(\pi-x)=\cos^2x$.
Wat je dan ziet is dat
$$J = \pi I-J
$$daarbij is $J$ de gevraagde integraal en $I$ de integraal uit a).

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 3 juni 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3