De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Dobbelstenen

 Dit is een reactie op vraag 92259 
Nee het is niet gelukt. Bij één dobbelstereen hebben we 36 mogelijkheden en bij twee 72. Is n=72? Ik snap deze vraag niet. Zal u aaub uitleggen.

F.D
3de graad ASO - maandag 24 mei 2021

Antwoord

De kans om met twee dobbelstenen 7 te gooien is gelijk aan $\eqalign{
\frac{1}{6}}
$ en de kans om twee dobbelstenen geen 7 te gooien is dan gelijk aan $\eqalign{
\frac{5}{6}}
$.

Als $X$ het aantal keren 7 gooien is met twee keer gooien met twee dobbelstenen dan geldt:

$
\eqalign{P(X \ge 1) = 1 - P(X = 0) = 1 - \left( {\frac{5}{6}} \right)^2}
$

Denk daar 's over na of probeer uit te leggen wat je daar niet aan begrijpt.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 24 mei 2021
 Re: Re: Dobbelstenen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3