De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Tomaten

Beste kunt u mij zeggen hoe ik hier te werk moet gaan?

De massa van een lading geplukte met tomaten is normaal verdeeld $\mu$=120 gram en standaardafwijking is 20 gram. Wat is de kans dat, als Lise willekeurig een tomaat pakt, die minder weegt dan 100 gram?

Dankjewel.

Amber
3de graad ASO - vrijdag 19 februari 2021

Antwoord

Noem het gewicht van een willekeurige tomaat X.
Nu geldt P(X$<$100) = P(Z$<$(100-120)/20) = P(Z$<$-1) = 1 - P(Z$<$1) =
1 - 0,8413 = 0,1587

Hierbij is Z standaard normaal verdeeld.

Bij de onderstaande link kan je na invullen het antwoord ook checken.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Zie Kansen uit een normale verdeling

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 19 februari 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3