|
|
\require{AMSmath}
Methode van Gauss (2)
hoii, ik heb een ander opgave waarbij ik de methode van Gauss moet toepassen:
4x1 - 6x2 + 2x3 = 8 -2x1 + 3x2 - x3 = -4
ik kom helemaal niet uit aan mijn oplossing ik snap niet wat ik fout heb gedaan. de oplossing zou x1 = t, x2 = s, x3 = -2t + 3s + 4 zijn. ik heb een plaatje van mijn berekening erbij gestuurd:
Melike
Student universiteit België - zaterdag 9 januari 2021
Antwoord
Hallo Melike,
Zie mijn antwoord bij jouw vorige vraag Methode van Gauss. Je hebt gevonden:
x1 - 3/2x2 + 1/2x3 = 2
Je hebt één vergelijking met 3 onbekenden. Je mag 2 onbekenden vrij kiezen. In het antwoordmodel is gekozen voor x1=t en x2=s. Invullen levert:
t - 3/2s + 1/2x3 = 2
1/2x3 = -t + 3/2s + 2
x3 = -2t + 3s + 4
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 10 januari 2021
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|