Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Eenheidsmatrices

Hoi,
Ik heb een matrix A en een matrix B (zie plaatje) en ik heb een vraag waar ik '(2I3)2-2I32' moet uitrekenen. De I3 zou de eenheidsmatrix van 3×3 moeten voorstellen.

Ik zou 2I3 moeten uitkomen als oplossing. Mijn vraag was hoe ik dit zou moeten aanpakken. moet ik hier de eenheidsmatrices opstellen of kan ik dit gewoon zo uitrekenen? Ik begrijp niet echt wat ik moet uitrekenen.

Melike
Student universiteit België - zondag 27 december 2020

Antwoord

Ik denk dat de oplossing 2I_3 niet klopt.

\begin{array}{l} I_3 = \left( {\begin{array}{*{20}c} 1 & 1 & 1 \\ 1 & 1 & 1 \\ 1 & 1 & 1 \\ \end{array}} \right) \\ \left( {2I_3 } \right)^2 - 2I_3 ^2 = \\ \left( {\left( {\begin{array}{*{20}c} 2 & 2 & 2 \\ 2 & 2 & 2 \\ 2 & 2 & 2 \\ \end{array}} \right)} \right)^2 - 2\left( {\begin{array}{*{20}c} 3 & 3 & 3 \\ 3 & 3 & 3 \\ 3 & 3 & 3 \\ \end{array}} \right) = \\ \left( {\begin{array}{*{20}c} {12} & {12} & {12} \\ {12} & {12} & {12} \\ {12} & {12} & {12} \\ \end{array}} \right) - \left( {\begin{array}{*{20}c} 6 & 6 & 6 \\ 6 & 6 & 6 \\ 6 & 6 & 6 \\ \end{array}} \right) = \\ \left( {\begin{array}{*{20}c} 6 & 6 & 6 \\ 6 & 6 & 6 \\ 6 & 6 & 6 \\ \end{array}} \right) = 2I_3 ^2 \\ \end{array}

't Is even een werkje, maar dan heb je ook iets...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 28 december 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics