De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Stelsel met parameters

gegeven is volgend stelsel met a,b element van R:

x + (a+1)y + z = 0
x + y + (a+1)z = 0
2x + y + z = a+1

Ik moet via de Gauss-eliminatiemethode de oplossingsverzameling dit stelse voor alle waarden van de parameters a,b element van R vinden.

voor a = 0 is dit (1, -l-1, l) met l element van R
voor a = -1 is dit (-l, l, l) met l element van R
voor a geen element van (-1,0) is dit ((a+2)/2, -1/2, -1/2)

Het lukt mij niet om aan die oplossing te komen, maar ik weet niet goed wat ik verkeerd doe.

Alvast bedankt voor de hulp!

Jade L
Student universiteit België - vrijdag 13 november 2020

Antwoord

Kun je even meegeven wat wel al lukt? Hoe ver kom je? Lukt het Gausseliminatie toe te passen? Wat is de uiteindelijke matrix die je overhoudt? Welke rijoperaties pas je toe?

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 14 november 2020
 Re: Stelsel met parameters 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3