De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Bepaalde integraal met andere afgeleide

 Dit is een reactie op vraag 89006 
Het laatste deel begrijp ik niet zoë goed. Hoe kan je dat via de ketting regel uitrekenen en waarin moet je dat invullen?

Elena
3de graad ASO - dinsdag 14 januari 2020

Antwoord

De kettingregel geeft $f'(x)=G'(x^2+3\pi)\cdot(x^2+3\pi)'=\frac{2(x^2+3\pi)}{1+\sin^2(x^2+3\pi)}\cdot 2x$. Nu kun je $f'(\sqrt{\pi/2})$ toch wel uitrekenen?

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 14 januari 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3