De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Inverse kansdichtheid

 Dit is een reactie op vraag 88916 
Ik heb het geprobeerd met een paar getallen en dan klopt het wat u zegt. Nu heb ik zelf de grafieken 1/X en X getekend alleen ik zie nog niet hoe u bijvoorbeeld dan concludeert dat voor negatieve x geldt dat dan {X $\ge$ 1/x} intersectie met {X $<$ 0}. Is er een visualisatie/algebraïsche manier om dit in te zien?

Klaas
Student universiteit - dinsdag 31 december 2019

Antwoord

Teken een assenstelsel met als horizontale as de $X$-as en de verticale as de $x$-as. Teken daarin de grafiek van $x=\frac1X$. Bekijk nu wat moet gelden opdat $\frac1x\le x$ als $x$ negatief is.
Algebraïsch: als $x$ negatief is dan volgt uit $\frac1x\le x$ meteen dat $\frac1X<0$, en dat moet je samen nemen met $X\ge\frac1x$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 31 december 2019
 Re: Re: Re: Inverse kansdichtheid 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3