De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Notatie kansdichtheid

Beste

Ik ben heel erg in de war door de gebruikte notatie in mijn cursus statistiek. Voornamelijk het subscript bij een kansdichtheid bezorgt me kopzorgen.
Zo is er fy(y), fy(x), fx(y) en fx(x). Wanneer gebruikt men welk subscript? Het lineaire verband, fy(aX+b) = 1/abs(a) fx((y-b)/a) is me bekend, maar toch slaag ik er vaak niet in om het juiste subscript en bijhorende variabele te gebruiken. Het zou uitermate handig zijn mocht u het eens wat duidelijker kunnen maken!

Alvast bedankt

Amelie
Student universiteit - donderdag 26 december 2019

Antwoord

Het is volgens mij niet ingewikkelder dan: $f_X$ hoort bij de stochast $X$ en $f_Y$ hoort bij de stochast $Y$ (let op de hoofdletters).
Je voorbeeld is niet goed opgeschreven: als $Y=aX+b$ dan moet er $f_Y(y)=\frac1{|a|}f_X(\frac1a(y-b))$ staan.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 26 december 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3