De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Matrix

hoi,

Mijn prof heeft ontlangs zijn verbeter steutel online gezet en ik snap niet hoe hij bij die antwoord komt.

Zou u mij daarbij willen helpen?

|4 2| |a b| |1 0|
|1 3| maal |c d| = |0 1|

Hij zegt nu namelijk dat a als waarde 3/10 heeft
b=-1/5, c=-1/10 en d=2/5

Ik heb namelijk aan de hand van stelsels geprobeerd.

4a+2c=1
4b+2d=0
1a+3c=0
1b+3d=1

Maar ik kom zijn antwoord niet uit.

Met vriendelijk groeten

Amber
Student universiteit België - zaterdag 21 september 2019

Antwoord

De derde vergelijking geeft $a=-3c$; stop dat in de eerste: $-12c+2c=1$, dan zie ik al dat $c=-\frac1{10}$ en $a=\frac3{10}$.
De tweede geeft $d=-2b$; stop dat eens in de vierde.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 21 september 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3