Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Tot hoe hoog staat het water?

Een cilinder vat met straal 20 cm is met 100 liter water gevuld. Tot hoe hoog staat het water?

Chokyi
Student hbo - dinsdag 29 mei 2018

Antwoord

We weten r=20\,cm en we weten de inhoud (100 liter). We willen de hoogte uitrekenen. Er geldt:

{\text{Inhoud}} = \pi r^2 \cdot h

Invullen geeft:

{\text{100}}{\text{.000}} = \pi 20^2 \cdot h

Met r in cm en de inhoud in cm3. Daarmee kan je dan h in cm uitrekenen:

\eqalign{ & {\text{100}}{\text{.000}} = \pi 20^2 \cdot h \cr & 400\pi h = 100.000 \cr & h = \frac{{100.000}} {{400\pi }} \cr & h \approx {\text{79}}{\text{.6}}\,\,\,cm \cr}

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 29 mei 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics